2007.10.08-10.25
Szőke Gáspár - Lángoló Dimenzió

 




Három Vonal
 

 

Sorozatot indítunk végzős illetve 5 éven belül végzett fiatal alkotók bemutatására, egyéni kiállítás keretében. Ők azok, akik nemcsak szemtelenül fiatalok,de szemtelenül tehetségesek is és ezt folyamatosan bizonyítják munkáikkal.

Szőke Gáspár a Képzőművészeti Egyetemen Tölg-Molnár Zoltán festőosztályának végzős hallgatója. Több jelentős csoportos kiállításon vett részt , díjakkal is szerzett már elismerést.
Tudatos, jól átgondolt kísérleteiben a vonalak és színmezők ritmizálásával olyan tiszta ritmusokat rajzol fel, ahol nincs fals hang vagy elhibázott ütem.
Személyiségében rejlő lendület és töprengés egyidejű jelenléte teszi izgalmassá a naponta megtett  Monor és Budapest közti monoton vonat út ”táj-kép”-i megfogalmazásait. Struktúráinak dekódolásához nem adja meg könnyen a kulcsot. Feltett kérdéseinek boncolgatásához geometrikus jelrendszerében van bőven muníció, az előtte tekergőző utak közül pedig úgy látszik jó szemmel választja ki azokat, amelyeken járva  válaszokat sejt.  Gazsi 24 éves. Az idő neki dolgozik. Mi tarthatná vissza?

SzGy
     * Szemtelen Ifjú Alkotók